Faste læsere

torsdag den 4. april 2013

Haaber ikke det sker

Nye regler for laksefiskeri i svensk farvand

Et forslag om nye regler for trollingfiskeri kan betyde, at man fremover skal genudsætte vildlaks i svensk farvand.
Sverige tager om en måned stilling til om det skal være forbudt at fange vildlaks i svensk farvand, oplyser Martin Rydgren fra de svenske hav- og vandmyndigheder.

Bliver forslaget en realitet, så må trollingfiskere fremover kun fange udsatte laks, mens vilde laks skal genudsættes.

Men det er en rigtig dårlig idé, mener Johan Abelsson, svensk fiskeguide, der har forsket i udsatte laks. På trolling 2012 tog Johan Abelsson blandt andet skælprøver af 629 laks, for at dokumentere, hvordan opdrættede laks klarede sig i Østersøen.

- Jeg forstår meningen med forslaget, men jeg mener, at det kommer til at slå trollingfiskeriet vældig hårdt. For hårdt. Der er vældig mange vildlaks allerede, siger Johan Abelsson,

Udsatte laks får fedtfinnen klippet af før de sættes ud, dermed kan trollingfiskere nemt se forskel på de to. Men det gælder kun for to ud af de fem millioner opdrættede laks, der sættes ud årligt, siger Johan Abelsson.

- Dermed kommer der til at blive vældig mange fisk man ikke kan fange, da man ikke kan se om fisken er opdrættet eller vild, siger Johann Abelsson, der i stedet mener, at trollingfiskerne skal have lov at fange én vildlaks per dag.
 
Uddrag fra TV2 BORNHOLM
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg

Blog-arkiv

Follow by Email

Visitors from 11-12-2012

Annette med Bornholmer Laks

Annette med Bornholmer Laks