Faste læsere

lørdag den 9. november 2013

10 gode raad ved genudsaetning

  1. Fight fisken så hurtigt som muligt, da den herved stresses mindst muligt. Af samme årsag bør man ikke anvende for spinkel en line, da det øger fightens længde.
  2. Brug kun fangstnet, hvis det er absolut nødvendigt – og i givet fald et knudeløst.
  3. Sørg for, at hænderne er våde eller benyt våde bomuldshandsker, når fisken håndteres.
  4. Løsn krogen med en krogløser og helst uden at løfte fisken op over vandet.
  5. Brug kroge uden modhager. Modhagen kan klemmes ned mod krogskaftet med en tang. Brug ikke rustfrie kroge, da fisken har sværere ved at afstøde dem end kroge, som kan ruste.
  6. Er fisken kroget i svælget eller gællerne, og bløder den kraftigt fra krogsåret, bør den aflives, da chancen for, at den kan overleve genudsætning er mikroskopisk. Bløder den ikke, klippes linen tæt ved krogen. Ved fiskeri med orm skal man være særlig opmærksom, da fiskene ofte bliver kroget dybere og har en lavere overlevelse end fisk fanget med andre former for agn.
  7. Undgå at presse på fiskens bug, da det kan skade dens indre organer.
  8. Løft ikke fisken ud af vandet. Et billede af fisken kan eventuelt tages, mens fisken er helt i overfladen, eller den kan løftes op et kort øjeblik, mens billedet tages. Løft den ikke op i halen.
  9. I frostvejr bør man være specielt påpasselig med, at fisken ikke løftes ud af vandet, da den nemt kan få skader på øjnene og derved vil sulte ihjel fordi den ikke kan se.
  10. Laks og havørred bør ikke genudsættes, hvis vandtemperaturen er over 18°C. Der er nemlig en meget lille sandsynlighed for, at de kan overleve.
Kilde: Guidelines on catch and release. www.nasco.int og fiskepleje.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg

Blog-arkiv

Follow by Email

Visitors from 11-12-2012

Annette med Bornholmer Laks

Annette med Bornholmer Laks